Kategori : Silah kaplama

Okunma    5221

Ak 47 boyama

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2022-04-30 17:32:30

Ak 47 boyama

ak 47 boyama

kalaşnikof boyama

kalaşnikof parçaları

keleş boyama

keleş boyası

ak47 boya

ak 47 nasıl boyanır

keleş seyyar dipçik

ak 47 seyyar dipçik

kalaşnikof nasıl boyanır

ak 47 keleş

keleş ak 47

keleş şarjör

g3 boyama

m16 boyama

seyyardipcik.com

Ak 47 keleş, kalaşnikof nasıl boyanır.

 

Ak 47 boyama, keleş boyama, kalaşnikof boyama.

 

Bir süredir birçok kişinin tartıştığı bir konu üzerinde durmak isteriz ! Kalaşnikof boyanırmı ?

 

Bu sorunun cevabı tabikide (evet).

 

Şimdi gelelim kalaşnikof boyama işlemine sac bir kazan yaptırmanız gerekli 

 

70×40x30 cm ebatlarında bir paslanmaz sacdan kazan yaptırınız. 84 lt olacaktır.

Paslanmaz sac kazan

Kazanın üstünde tutma yerleri olması lazım bu sayede üsteki kola gerekli bağlantıları yapabilirsiniz.

 

Kazanın alt kısmına sanayi ocağı yerleştirin

Sanayi Ocağı

Gerekli kimyasal maddeyi satın almak için https://silahdoktoru.com/iletisim adresinden gerekli formu doldurun.

 

Gerekli miktarda su doldurup üzerine yeterli miktarda kimyasal ekleyin. Yaptığınız kancalama ile silahınızı kurmuş olduğunuz kazanının içine daldırıp üst kısımdan kancaları bağlayın. Kaynama işlemi başladığında Tüpün altını kapatmayın sadece altını kısın. 20 dk sonra ak 47 kalaşnikof markalı silahınızı çıkarıp önce durulama ardında yağlama işlemini yapınız. 15 dakika sonra üzerindeki yağı bir pamukla silip ardından montaj işlemine başlayın montaj işleminden sonra mekanizma alanlarının yağlanmasını yapınız. Ak 47 - kalaşnikof marka tüfeğinizin boyanma işlemi bitmiştir. 

 

Hayırlı Olsun.

 

İşlem öncesi :

 

Ak 47 - kalaşnikof marka tüfeğinizin sökme işlemini yapınız boyama olmayacak parçaları ayırın. Ardında namlu uc kısmını ve namlu yatağı kısmını kapatın. Zımpara ile darbe görmüş veya ezilmiş yerleri düzenleyin. 08 tel fırça ile dış yüzeyin tamamını temizleyin ardından asidik yağ alma işlemini yapın asidik yağ alma kimyasalınız yok ise aseton ilede yağ alma işlemi yapabilirsiniz.

 

Yağ alma bittikten sonra boyama işlemine geçebilirsiniz.

Silah arızaları

Silah Tamir 

Silah arızaları  3561

Silah arızaları

Değerli ziyaretçilerimiz sizlerden gelen maillere istinaden bazı soruların cevapları aşağıdaki gibidir verilen cevaplar her silah modeli için geçerli değildir. Silah Arızaları ;  Horoz kendiliğinden düşüyor 1 - Horozun altında bulunan yayın kısa olması 2 - Horoz tutma mandalının horoza temas eden kısmın aşınması yada tam tersi horozun tutma mandalına gelen kısmın aşınması 3 - Silah kabzasının horoz düşürme mandalına temas etmesi (Sıkıştırması) Bunlardan dolayı atış esnasında silah yeniden kendini kurmayabilir. Şarjör yarıda takılı kalıyor Şarjörün yarıda takılı kalmasının sebebi fazla sıkılan kabza vidalarıdır. Sürgü geriye doğru tam gelmiyor ; Kullanılan icra yayının normalinden uzun olması ve orjinal olmamasıdır. Horoz arkadan bakınca yan duruyor Horoz piminin ince olmasından kaynaklanmaktadır. Ateş edince mermi patlatmıyor horoz öne doğru tam yerine oturmuyor ise silah iğnesinin sürgünün arkada kalan kısmının uzun olmasından kaynaklanmaktadır. Silahın sürgüsü gövdeden biraz önde duruyor ; Bazı silah modellerinde bu durum yaşanmaktadır namlunun altındaki kanallardan biri aşınmış veya kırılmış olabilir haricinden bu gövdede namlunun oturduğu kısımda olmuş olabilir. Tetik atış esnasında boşa düşüyor Tetik kolu yerine oturmamış veya tetik yayı ters takılmış olabilir. Silahınızın tetik kolunun orjinal olduğuna emin olunuz. Şarjör yerine tam oturmuyor Silahınızdaki şarjör orjinal değildir. Arttırıcı takılmış ise şarjörün tam yerine oturmaması normal bir durumdur. Şarjöre tam kapasite ile mermi doldurulmuyor Şarjör yayınız arızalıdır. Şarjör yerine orjinal şarjör yayı bulup kendiniz değiştirebilirsiniz. Silahınız da daima orjinal silah parçaları kullanmanız halinde herhangi bir problem yaşamazsınız. Diğer yazımız : https://silahdoktoru.com/genel-silah-arizalari   

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2023-04-01 12:18:48

Silah krom kaplamadan önce nikel kaplanır mı

Silah kaplama 

Silah krom kaplamadan önce nikel kaplanır mı  1791

Silah krom kaplamadan önce nikel kaplanır mı

Silah krom kaplamadan önce nikel kaplanır mı ? Değerli okurlarımız krom kaplama işleminden önce silaha nikel kaplanır mı sorusuna yanıt vermeye çalışalım   Silaha önce nikel sonra krom kaplama yapılabilir. nikel silah kaplama işlemi aynı silah krom kaplama yazılarımızda anlattığımız gibidir, tek farklı krom kaplama yerine nikel kaplamadır (Tüm işlemler aynıdır) nikel kaplanan silahın işlemini bittikten sonra nikel kazanından çıkarılan silah yağdan arındırılıp durulandırıldıktan sonra krom kaplama kazanına atılıp çok kısa bir sürede krom kaplanmaktadır bu işlemin yapılma sebebi krom kazanında oluşacak hataların önüne geçmektir  Örnek verecek olursak, silah krom kazanına asıldı ve uç kısımlarında yanmalar oldu (Kancalama yapılmaz ise yanmalar olacaktır) ters akım ile üzerindeki krom kaplama kısa sürede sökülüp tekrardan silah krom kaplama kazanına atılmaktadır fakat silahın altında nikel kaplama olmazsa tüm işlemler boşa çıkıp tekrardan başa dönmek zorunda kalınacaktır. Yani en başa dönüp bir daha aynı işlemleri yapmamak için öncesinde silaha nikel kaplama yapılmaktadır. Önerimiz : Silah'a direk sert krom kaplama yapılmasıdır. Öncesinde nikel kaplanan silahın renk tonu ile sert krom yapılan silahların, gerek renk tonunda gerekse sağlamlığında bariz bir şekilde farklar görünmektedir.  

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2023-08-31 11:51:52

  Silah boyası   Meneviş tozu  Silah doktoru  Silah Parçası