Kategori : Genel

Okunma    6437

Krom kaplama nasıl yapılır

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2022-03-05 11:01:47

Krom kaplama nasıl yapılır

silah kaplama

silah krom kaplama

krom kaplama nasıl yapılır

krom kaplama yapımı

Silah Krom Kaplama Nasıl Yapılır.

 

Silahlara krom kaplama'nın nasıl yapıldığını merak ediyorsanız bu yazımız sizin için.

 

Tüm işlemlerde sağlığınız için maske ve eldiven kullanmanız önerilir.

 

Malzemeler :

1 - Polisaj Motoru

2 - Kaplama Kazanları

3 - 15 1000 Amper Redresör

 

Polisaj motoruna mop zımparayı takıp

Polisaj Motoru 

Tamamen sökülmüş olan silahın zımpara işlemini yapılır.

(Bu işlemi el ile yapan ustalarda var)

Mop Zımpara

Zımpara işlemi bittikten sonra parlatmak istenilen yerlere keçe vurulur. Silah üst kızağında sadece yanaklara parlatma yapılacaksa diğer yerlere kağıt bant çekilir.

Keçeleme işlemi bittikten sonra parlatma fırçasıyla parlatmaya geçilir. 

Parlatma Fırçası

Hem keçeleme işleminde hemde parlatma işleminde parlatma macunu kullanılır.

Parlatma Macunu

Bu işlemlerin bitmesi halinde kaplama redresörünü açıp gerekli amper ayarlanır.

 

Önce kaplama havuzunda yağ alma işlemi yapılır.

 

Yağ alma işlemi bittikten sonra varsa silah üzerinde kalmış çıkmamış eski krom parçacıkları (Ters Akım) verilerek çıkartılıp durumuna işlemi yapılır.

 

Nikel Kaplama ;

Önce silaha nikel kaplama yapılır nikel kaplama silahınızın tüm aralarına girebilmektedir.

 

Not : Kazanlar ısıtılarak yeterli dereceye ulaştıktan sonra kaplamaya başlanır.

 

Krom Kaplama;

İster siyah krom, ister beyaz krom yapılsın her iki kaplama kazana'da yeterli volt ve akım vererek kaplama işlemi başlatılır.

 

Kanacalama yapılan silah kaplama kazanına asılır. Redresörden Gerekli volt ve amper verilir. 

 

(Kimsayal,Havuz Boyutu, Redresör Bunlara bağlı volt ve amper değişiklik gösterebilir)

 

Kaplama işlemi bittiğinde silah kaplama kazanından çıkarılarak önce durulama sonra yağlama işlemi yapılır. 1 saat yağlamada beklenen silah detaylı temizlenerek toplanmaya başlanır.

Meneviş

Genel 

Meneviş  6146

Meneviş

Meneviş Meneviş boyama ile neler yapabilirsiniz ?  Meneviş ile silah boyama işlemi yapabilirsiniz. Üstelik çok fazla bir masrafa ihtiyaç duymadan evde meneviş boyama yapabilirsiniz. Meneviş malzemeleri satın almak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. https://menevistozu.com  Meneviş silah boyama Meneviş boyama ile demir ve çelik parçaların boyama işlemlerini yapabilirsiniz.Meneviş Meneviş boyama örnekleri Meneviş boyama ile şarjör boyama işlemini yapabilirsiniz.MenevişlemeMeneviş boyama ile silah parçalarınız'ın boyama işlemini yapabilirsiniz.Meneviş silah parçası boyamaMeneviş birçok alanda kullanılmaktadır. Silah, bıçak, silah parçaları ve araba parçaları gibi önem taşıyan bir çok ürüne meneviş boyama işlemi yapılmaktadır. Kısacası meneviş ile demir, çelik, sac gibi parçaların boyama işlemi evde yapabilirsiniz. Meneviş orjinal fabrika boyasıdır. Uygulamadan önce dikkat etmeniz gereken hususlardan biri boyama yapacağınız malzemenin zemininin temiz ve pürüzsüz olmasıdır.  Evde meneviş boyama için gerekli malzemeler. Minimum 2kg meneviş tozu Civalı termometre Çelik tabanlı tencere Yağ (Daldırma yada sprey yağ) Kısa anlatım : Boyama yapmak istediğiniz parçaların zımparalama işlemlerini yapınız.  Ek olarak isterseniz kumlama yapabilirsiniz.  Çelik tencerenin içerisine 2.20 ml su bırakıp  ardından 2 lt ölçüye eşit gelecek şekilde meneviş tozu dökünüz. 135° ila 140° derece arasında parçalarınızı meneviş yapacağınız tencerenin içersine daldırınız. Dilerseniz tencerenin üzerine yatay konumda bir demir bağlantısı yapabilirsiniz. Daldırdığınız parçaların tencere ile temas etmediğine emin olunuz. Yaklaşık 15 dk kaynayan tencereden meneviş kaplama yaptığınız parçalarınızı çıkarıp hemen yağlayınız. Yağ için önerimiz daldırma yağdır makina yağı olabilir. Sprey yağ tercihinize kalmıştır.  Parçalarınızı 15 dk yağlı bekledikten sonra bir sünger ile bulaşık deterjanı kullanarak yıkayınız. Hafiften tekrar yağlayınız. Boyama işlemini tamamladınız. Menevişleme işlemi yapılmıştır.  Hayırlı olsun…  

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2022-04-26 12:11:38

Silah arızaları

Silah Tamir 

Silah arızaları  3551

Silah arızaları

Değerli ziyaretçilerimiz sizlerden gelen maillere istinaden bazı soruların cevapları aşağıdaki gibidir verilen cevaplar her silah modeli için geçerli değildir. Silah Arızaları ;  Horoz kendiliğinden düşüyor 1 - Horozun altında bulunan yayın kısa olması 2 - Horoz tutma mandalının horoza temas eden kısmın aşınması yada tam tersi horozun tutma mandalına gelen kısmın aşınması 3 - Silah kabzasının horoz düşürme mandalına temas etmesi (Sıkıştırması) Bunlardan dolayı atış esnasında silah yeniden kendini kurmayabilir. Şarjör yarıda takılı kalıyor Şarjörün yarıda takılı kalmasının sebebi fazla sıkılan kabza vidalarıdır. Sürgü geriye doğru tam gelmiyor ; Kullanılan icra yayının normalinden uzun olması ve orjinal olmamasıdır. Horoz arkadan bakınca yan duruyor Horoz piminin ince olmasından kaynaklanmaktadır. Ateş edince mermi patlatmıyor horoz öne doğru tam yerine oturmuyor ise silah iğnesinin sürgünün arkada kalan kısmının uzun olmasından kaynaklanmaktadır. Silahın sürgüsü gövdeden biraz önde duruyor ; Bazı silah modellerinde bu durum yaşanmaktadır namlunun altındaki kanallardan biri aşınmış veya kırılmış olabilir haricinden bu gövdede namlunun oturduğu kısımda olmuş olabilir. Tetik atış esnasında boşa düşüyor Tetik kolu yerine oturmamış veya tetik yayı ters takılmış olabilir. Silahınızın tetik kolunun orjinal olduğuna emin olunuz. Şarjör yerine tam oturmuyor Silahınızdaki şarjör orjinal değildir. Arttırıcı takılmış ise şarjörün tam yerine oturmaması normal bir durumdur. Şarjöre tam kapasite ile mermi doldurulmuyor Şarjör yayınız arızalıdır. Şarjör yerine orjinal şarjör yayı bulup kendiniz değiştirebilirsiniz. Silahınız da daima orjinal silah parçaları kullanmanız halinde herhangi bir problem yaşamazsınız. Diğer yazımız : https://silahdoktoru.com/genel-silah-arizalari   

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2023-04-01 12:18:48

  Silah boyası   Meneviş tozu  Silah doktoru  Silah Parçası