Kategori : Genel

Okunma    1828

Sarı kaplama mı ! Altın kaplama mı ?

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2024-06-19 22:20:35

Sarı kaplama mı ! Altın kaplama mı ?

Sarı kaplama

altın kaplama

sarı kaplama nasıl yapılır

altın kaplama nasıl yapılır

sarı kaplama ve altın kaplama arasındaki fark

sarı kaplama fiyatları

altın kaplama fiyatları

sarı kaplama silah parçaları

altın kaplama silah parçaları

Sarı Kaplama mı ? Altın Kaplama mı ?

 

Sarı kaplama ile altın kaplama arasındaki fark !

 

Bu yazımında sarı kaplama mı veya altın kaplama mı sorusunun cevabını verelim, her ikisi içinde ister silah parçaları olsun ister diğer ürünlerin kaplaması olsun farketmeyecektir.

 

Sarı kaplama ve altın kaplama arasında renk olarak çok büyük bir fark yoktur her ikisi de hemen hemen aynıdır Fakat sarı kaplamasa 2.ci bir kaplama yani vernik kaplaması yapılmaz ise kısa zamanda kararmalar olacaktır, Altın altın olduğu için kararmaz.

 

Altın kaplamanın maliyeti yüksek olduğu için birçok kullanıcı artık sarı kaplamayı tercih etmektedir. Özellikle artık birçok kaplamacı dahi sarı kaplama yapmaktadır.

 

Aslında kullanılan ekipman birebir aynıdır arada bir fark yoktur fakat sarı kaplamada ek olarak vernik kaplaması mevcuttur kararma olmaması için.

 

Sarı kaplama yapmak için gerekenler

 

Galvano hassas redresör 1.5 ampere kadar inebilen! Adındanda anlaşıldığı gibi hassas redresör.

 

Sarı kaplama tozu

 

birkaç sarı kaplama anotu ve vernik kaplama kimyasalı.

 

Sarı kaplama çok küçük bir alanda yapılmaktadır küçük olması profesyonel olmaması anlamına gelmez küçük atölyelerde olsun büyük atölyelerde olsun sarı kaplama aynı alanı kaplamaktadır. Yani cihaz olsun kaplama kazanları olsun ebatlar aynıdır. Kaplama kazanı konusunu açalım biraz ! İster 2 lt kurulum yapın isterseniz 5 lt sonuç olarak makineniz aynı makinedir tek fark kaplama kazanının ebatıdır.

 

Kurulum oldukça basittir ve her yerde kullanılabilinir.

 

Önce sarı kaplama yapılır ardından vernik kaplama. Vernik kaplaması yapılmaz ise yapılan işler 2, 3 aylık bir sürede kararmaya başlar tabi kaplamanın çok daha sağlıklı olmasını isterseniz

 

Akımsız nikel kaplamanın üzerine sarı kaplama sarı kaplamanın üzerine vernik kaplama yapabilirsiniz.

 

Sarı kaplama sadece silah parçaları için değil hemen hemen her sektörde her alanda kullanılmaktadır.

 

Önerimiz sarı kaplama uygulamasıdır.

Silah Krom Kaplama

Genel 

Silah Krom Kaplama  5393

Silah Krom Kaplama

Silah Krom Kaplama Nedir Nasıl Yapılmalıdır. Krom kaplama artık ülkemizde hemen hemen her silah modeline yapılmaktadır. Özellikle silahına krom kaplatan bir çok silah sahibi ayrıca gravür'de yaptırmaktadır. Silahınıza krom kaplama yaptırmanız her zaman tavsiye edilir lakin krom kaplama yaptıracağınız zaman silahınızı emin ellere teslim etmeniz gerekmektedir.  Her silah kaplayan atölye iyidir diye bir kaide yoktur çoğu zaman bazı atölye sahipleri silahlara büyük ve dönüşü olmayan zarar verip sizleride üzebiliyor. Kaplamanın avantajlarına gelirsek paslanmayı ve aşınmayı geciktirmektedir. Silahınızı kaplatacağınız atölyede muhakkak dikkat etmeniz gerekenler şunlardır 1 Krom kaplama öncesi nikel kaplama yapılıyormu 2 Kaplamadan önce kullanmış olduğu kum hangi kumdur (Cam Küre) 3 Zımpara ve Parlatma işlemini nasıl yapmaktadır. 4 Daha önce yapmış olduğu silahları inceleyiniz, Ustalığından emin olunuz Aşamaya Gelirsek önce zımpara yapılır, ardından nikel kaplama ve son olarak sert krom kaplama yapılmaktadır. Silahınızı kaplatacağınız atölyede bu işlemlerden herhangi biri eksik ise önerimiz kaplamayı yaptırmamanızdır. Nikel Kaplama ; Silaha sert krom kaplamadan önce yapılan ön kaplama nikel kaplamadır. Bu sayede sert krom kaplama silahın her yerine ulaşmaktadır. (Nikel Kaplamayı bazı tamir atölyeleri direk olarak yapmaktadır) Silah Nikel Kaplama  Sert Krom Kaplama ; Sert Krom kaplamadan önce silaha nikel kaplama yapılmıyor ise direk sert krom yapıldıysa silahınızda erken karıncalaşma ve paslamaya neden olacaktır. Önerimiz yaptırmamanızdır. Silah Krom Kaplama Resimlerdede görmüş olduğuniz gibi nikel ve sert krom kaplama silahı dinç tutmakta ve ilerideki aşamalarda paslanma, aşınma ve karıncalaşma olayını ortadan kaldırmaktadır.  

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2022-03-03 19:23:03

Meneviş boya

Genel 

Meneviş boya  1609

Meneviş boya

Meneviş boya nasıl yapılır ? Meneviş boyama çelik tabanlı bir tencere içerisine 3 lt su 3 kg Meneviş tozu koyulup meneviş tozu içerisinde eriyene kadar karıştırılıp, silah parçalarını daldırma yöntemiyle içinde daldırıp, minimum 8 dk maksimum 20 dakika - 135 derecede kaynayan suyun içerisinde bırakarak yapabilirsiniz. Kaplama işlemi bittikten sonra önce ılık suda 1 dakika çalkalayıp bekletilip ardından soğuk suda 1 dakika çalkalayıp bekletilip ardından yağ dolu bir kap içerisine bırakıp 15-20 dakika yağ dolu bir kap içerisinde kalması gerekmektedir. Yağlama işlemi son işlemdir. Çelik tabanlı bir tencere yada minimum 2 mm sac dan yapılmış bir kazan olması gerekmektedir. Yağın bir önemi yoktur temiz ve ince bir yağ olması gerekmektedir. Yağdan çıkarılan silah ve silah parçalarını çizmeyecek bir şekilde kurutunuz. Kaplama yapmadan önce silah ve silah parçalarınıza Polisaj (Yani zımpara) yapınız. Zımpara yaptıktan sonra silah ve silah parçalarınızı önce benzinle yıkayıp ardından su ile duruladıktan sonra meneviş boyama işlemine geçiniz. Silah ve silah parçalarınız ne kadar uzun süre kazan içerisinde kalırsa o kadar fazla kararma olacaktır. Önerimiz Maksimum 20 dk Minimum 8-9 dakikadır. Meneviş boya alüminyumu eritmektedir. Kesinlikle hem silah hemde silah parçalarınız ve kullanacağınız kazanın alüminyum olmaması gerekmektedir. Şüphe duyduğunuz silah ve silah parçalarınızı mıknatıs ile kontrol edebilirsiniz. Detaylar için Tıklayıp videoyu izleyiniz.

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2024-06-19 22:00:16

Kendi işini kur

Genel 

Kendi işini kur  3483

Kendi işini kur

Değerli okurlarımız bugün ayrı bir makele paylaşımında bulunacağız. Kendi İşini Kendin Kur Meneviş Tozu : Meneviş tozu ile sadece silah değil birçok demir ve çelik ürünlerinin kaplama işini yapabilirsiniz. Gerek paslanmış ve gerekse paslanmasını istemediğiniz tüm parçalarınızı, değerli eşyalarınızı evinizin veya iş yerinizin bir köşesinde oluşturacağınız mini bir atölyede yapabilirsiniz. Üstelik bunun için büyük makinalara ihtiyaç duymazsınız. Sizlere gerekli olan bir matkap ve çelik tabanlı bir tencere ve kaplama malzemeleridir. Nedir bu kaplama malzemeleri ; 3 kg Meneviş tozu (Ana kurulum)1 Adet Civalı Termometre (Derece ölçmek için)1 Adet Polisaj keçesi (Parlatma işlemi için)1 Adet Zımpara (Yüzey temizliği için)1 Adet Polisaj Parlatma Macunu (Parlatma) Tüm Bunlar sizler için başlangıç paketi haline getirildi.https://menevistozu.com web sitesinden temin edebilirsiniz. Videolar için:https://youtube.com/@SilahDoktoru Meneviş ile Araba parçaları, amortisör, çelik ve demir parçaları, silah, bıçak, anahtar takımları, pense, vs.vs.vs adını yazmadığımız binlerce çeşit ürünün kaplama işlemini yapabilir ayrıca internet üzerinden iş veren firmaların kaplama işlerini alıp yapabilirsiniz. Ürünlerin hepsi matkap uçlu olup evde veya iş yerinde kullanıma uygundur. Bu sayede minik bir alanda işlemlerinizi çok fazla alan kaplamadan ve pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Web sitemiz üzerinden ürün alıp birçok iş yeri ile anlaşıp ticari olarak gelir elde eden birçok müşterimizin duasını almaktayız. Bu sepepten dolayı makalemizin başlığını Kendi İşini Kendin Kur olarak belirledik. Tüm Paketler İçin Web Sitesini Ziyaret Ediniz. ©SilahDoktoru  

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2022-12-24 08:35:29

Silah arızaları

Silah Tamir 

Silah arızaları  3412

Silah arızaları

Değerli ziyaretçilerimiz sizlerden gelen maillere istinaden bazı soruların cevapları aşağıdaki gibidir verilen cevaplar her silah modeli için geçerli değildir. Silah Arızaları ;  Horoz kendiliğinden düşüyor 1 - Horozun altında bulunan yayın kısa olması 2 - Horoz tutma mandalının horoza temas eden kısmın aşınması yada tam tersi horozun tutma mandalına gelen kısmın aşınması 3 - Silah kabzasının horoz düşürme mandalına temas etmesi (Sıkıştırması) Bunlardan dolayı atış esnasında silah yeniden kendini kurmayabilir. Şarjör yarıda takılı kalıyor Şarjörün yarıda takılı kalmasının sebebi fazla sıkılan kabza vidalarıdır. Sürgü geriye doğru tam gelmiyor ; Kullanılan icra yayının normalinden uzun olması ve orjinal olmamasıdır. Horoz arkadan bakınca yan duruyor Horoz piminin ince olmasından kaynaklanmaktadır. Ateş edince mermi patlatmıyor horoz öne doğru tam yerine oturmuyor ise silah iğnesinin sürgünün arkada kalan kısmının uzun olmasından kaynaklanmaktadır. Silahın sürgüsü gövdeden biraz önde duruyor ; Bazı silah modellerinde bu durum yaşanmaktadır namlunun altındaki kanallardan biri aşınmış veya kırılmış olabilir haricinden bu gövdede namlunun oturduğu kısımda olmuş olabilir. Tetik atış esnasında boşa düşüyor Tetik kolu yerine oturmamış veya tetik yayı ters takılmış olabilir. Silahınızın tetik kolunun orjinal olduğuna emin olunuz. Şarjör yerine tam oturmuyor Silahınızdaki şarjör orjinal değildir. Arttırıcı takılmış ise şarjörün tam yerine oturmaması normal bir durumdur. Şarjöre tam kapasite ile mermi doldurulmuyor Şarjör yayınız arızalıdır. Şarjör yerine orjinal şarjör yayı bulup kendiniz değiştirebilirsiniz. Silahınız da daima orjinal silah parçaları kullanmanız halinde herhangi bir problem yaşamazsınız. Diğer yazımız : https://silahdoktoru.com/genel-silah-arizalari   

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2023-04-01 12:18:48

  Silah boyası   Meneviş tozu  Silah doktoru  Silah Parçası