Kategori : Genel

Okunma    4376

Silah kaplama

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2022-04-29 22:16:54

Silah kaplama

silah kaplama

silah krom kaplama

silah kaplama fiyatları

silah kaplama örnekleri

silah nasıl kaplanır

evde krom kaplama

krom kaplama nasıl yapılır

krom kaplama silah

cerakote kaplama

altın kaplama

meneviş boyama

lak boya

akımsız nikel kaplama

ankara silah kaplama

izmir silah kaplama

denizli silah kaplama

altın kaplama silah

manisa silah kaplama

silah krom kaplama fiyatları

titanyum silah kaplama

Silah kaplama.

 

Silah kaplama çeşitleri nelerdir ?

Silah kaplama için neler gereklidir ?
 

Bilgilendirme : Eksik bilgi edinmemek için lütfen konuyu sonuna kadar olunuz!


1 Silah Kaplama:

Sert krom silah kaplama;

- 1 Adet kaplama redresörü 15 Volt 1000 amper (yağlı)

- 2 Kaplama kazanı (mavi bidonda olabilir)

- 3 kurşun anot (%7 kalaylı)

- 4 bakır bara (et kalınlığı 1 cm)

- 5 sert krom katalizör

- 6 Sülfürik asit

- 7 baryum karbonat

- 8 gaz kesici

- 9 termometre 

- 10 titanyum ısıtıcı yada çelik ısıtıcı


Sayılı 10 maddeden oluşan işlemde sert krom kaplama işlemi yapabilirsiniz.


Ek olarak:

 
1 Yağ alma banyosu plastik herhangi bir kab olabilir.

1-2 Silah üzerindeki yağ alma işlemini yapmaktadır.

2 Ters akım banyosu plastik kab olabilir. (Krom sökme, nikel sökme)

2-2 tutmayan kaplamaları sökmek için ters akım kullanılır. 

3 Durulama banyoları( herhangi bir plastik kab olabilir).

Yağ alma ve ters akım için anot olarak çelik sac kullanabilirsiniz kimyasalı kostik'tir.

Kimyasal kuruluşu ürünleri aldığınız firma tarafından bildirilir.
 


 

2 Nikel kaplama :

- 1 15 Volt 1000 amper kaplama redresörü (yağlı)

- 2 nikel anot

- 3 nikel kaplama suyu

- 4 bakır bara(et kalınlığı 1 cm)

- 5 titanyum yada çelik ısıtıcı

- 6 termometre

Hem nikel kaplama hem sert krom kaplama yapmak için kullanılan kimyasalların dekoratif olmadığından emin olunuz ve kimyacınıza özellikle belirtiniz.
 



3 Akımsız Nikel silah Kaplama :

- 1 Akımsız Nikel A,B,C (C İçin bazı kimyasalcılar F olarak isimlendirmektedir)

- 2 Çelik tabanlı bir tencere

- 3 Titanyum ısıtıcı

- 4 Termometre 

Nikel Kaplama Suyunu hazır alabilirsiniz.
 



4 Cerakote silah Kaplama :

- 1 Cerakote Boya

- 2 Cerakote Sertleştirici

- 3 Üstten hazneli boya tabancası

- 4 Isıtıcı fırın
 



5 Lak silah boyama:

- 1 Lak boya

- 2 Üstten hazneli boya tabancası

- 3 fırın
 



6 Meneviş boyama :

- 1 Meneviş tozu

- 2 Civalı termometre 

- 3 Çelik tabanlı tencere
 



Tüm işlemlerinizde kumlama yapabilirsiniz! Ek olarak gerekli malzemeler

1 Kumlama kabini (Hazır satın alabilir yada kendiniz yapabilirsiniz.

2 Kompressör (Ek olarak : kumlama tabancası)

3 Kumlama kumu (Cam küre kum kullanmanız önerimizdir)

4 Polisaj motoru 2 bg (Ek Olarak : 220 Kum zımpara, parlatma keçesi, parlatma fırçası, parlatma macunu)

Önemli Notlar :

Silah parlatma :
Silahınıza kumlama yapınız parlatma yapmak istediğiniz yeri 

1 Polisaj Motoruna parlatma keçesini takınız ve bir miktar macun sürünüz parlatmak istediğiniz yüzeyi keçeleyiniz 

2 Polisaj Motoruna parlatma fırçasını takınız bir miktar parlatma macunu sürünüz ardından parlatmak istediğiniz alanı fırçalayınız

3 Parlattığınız alanı kağıt bant ile kapatıp mat kalmasını istediğiniz alanı tekrar kumlayınız ve bantları sökünüz.

4 Silahınıza kancalama işlemini yapınız.

5 yağ alma ve durulama işlemini yapınız

Silahınız kaplamaya hazır haldedir ister sert krom kaplayabilir isterseniz nikel kaplayabilir veya isterseniz nikel üstü krom yapabilirsiniz. Kumlama işlemi akımsız nikel, cerakote kaplama, lak boya ve meneviş boyama işlemleri içinde geçerlidir.
 



Önemli Not : nikel üstü sert krom yaptığınız zaman krom tutmasa dahil ters akım ile kromu söküp tekrar sert krom kaplama işlemini yapabilirsiniz. Lakin nikel kaplamayı söktüğünüz takdirde tüm işlemleri yeniden yapmaya mecbur kalırsınız bu yüzden bir çok silah kaplaması yapan firma sert kromun altına nikel kaplama yapmaktadır. Yapacağınız tüm işlemlerde silah yüzeyinin temiz ve pürüzsüz olmasına dikkat ediniz. 

Meneviş Boya  : Meneviş Boyama Yapmak için kumlama mecburiyeti yoktur yüzey ne kadar temiz ve pürüzsüz ise meneviş boyama işlemi o kadar sağlıklı olacaktır. Düzgün olmayan boyayı polisaj ile tekrardan sökebilir veya kumlama kumu ile söküp işlemleri tekrardan yapınız.

Cerakote Silah Kaplama : Kaplaması tutmayan cerakote silah kaplamasını kumlama kumu ile söküp işlemleri tekrardan yapınız.

Lak boya silah kaplama : Kaplaması tutmayan lak boyayı kumlama kumu ile söküp işlemleri tekrardan yapınız.

Sert krom silah kaplama : Silahınızda sert kromun tutmaması halinde yada uc kısımlarında yanma olması halinde direk sert krom kaplamış iseniz ters akımla söküp işlemleri tekrardan yapınız. Not: Silah gövdesi yada sürgü kısımlarının uc kısmında yanma
olmamasını istiyorsanız kancalama yapınız.

Kancalama : bir bakır teli (Antikrom bakır tel) küçük parçalar haline getirip hilal şekli vererek silah ve gövdesinin uc kısımlara içerden takıp bırakınız örnek : sürgü ucu, tetik aralığı, gövde ön ve arkası. Hilal şeklinde olan bakırı bıraktığınız zaman içerisinde açılamayacak ve kancalama işlemi olacaktır.

Sert Krom Silah Kaplama ve Nikel Silah Kaplamada aynı redresör'ü kullanıp aynı bağlantıları yapabilirsiniz. Sökme işlemi için sadece kablolarda ters bağlantı yapılır. Bu işlemin diğer adıda ters akımdır. Ters akımla krom tutmayan yada uc kısımları yanmış olan kromlar sökülüp durulama yapılıp tekrardan silah krom kaplanır.

Neler Kaplanmaz : Sert kromun direk uygulayamacağınız alüminyum silah gövdesi ve silah parçalarıdır. Bu işlem öncesinde silah gövdesine nikel kapladıktan sonra silahınıza sert krom kaplama yapabilirsiniz. Örnek verirsek beretta f92, yavuz 16 gövdelerine direk sert krom kaplaması yapamazsınız. Öncesinde alüminyum silah gövdesine ve parçalarına nikel kaplaması yapmalısınız. Aksi takdirde silaha ciddi zararlar verebilirsiniz.

Uyarı : Meneviş silah boyama işlemi ile polimer, alüminyum ve alüminyum parçaların boyamasını kesinlikle yapmamalısınız ve denememelisiniz. Bunları denemeniz halinde silah parçalarınız veya silah gövdesi erimektedir ve işlemin geri dönüşü olmamaktadır. Meneviş boyamada yağ alma işlemini aseton ile yapabilirsiniz kaplama redresörüne ihtiyaç yoktur.

Cerakote silah kaplama ile polimer dahil silahınızın tamamına cerakote silah kaplama işlemi yapabilirsiniz. Not : Verilen sürenin dışına çıkarsanız silahınızda ağır hasarlara neden olabilirsiniz. Zamanlama süresini cerakote kaplama ürününü aldığınız firma size bildirecektir.

Silah Krom Kaplamayı 55° ila 60° arasında yapmanızı öneriyoruz.

Nikel Kaplamayı 55° ila 60° derece arasında yapmanızı öneriyoruz.

Meneviş silah boyama işlemini 135° ila 145° arasında yapmanızı öneriyoruz.

Cerakote silah kaplama için ürün aldığınız firma zamanlama dilimini size bildirecektir.

Konuda anlattığımız sistemlerde nikel silah kaplama  ve silah krom kaplama sistemi ile sadece silah kaplama  değil her türlü demir, çelik, alüminyum ürünlerini kaplayabilirsiniz.

İşlemlerden sırasında daima eldiven ve maske kullanmanızı tavsiye etmekteyiz.

Silahdoktoru.com bu işlemlerin sadece anlatımını yapmıştır uygulama esnasında doğan yada doğacak olan problemleri, sorunları kabul etmemekte ve üstlenmemektedir. Uygulamaları yapmak yada yapmamak siz değerli takipçilerimizin iradesine kalmıştır. Bu konuda hiçbir sorumluluk kabul etmemekteyiz.

 

 

Meneviş tozu kulanımı

Silah kaplama 

Meneviş tozu kulanımı  5171

Meneviş tozu kulanımı

Değerli ziyaretçilerimiz meneviş boyama hakkında kısa bilgileri sizler için derledik  Menevişin boyamanın ömrü ne kadardır ? Meneviş boyama için bi süre verilememektedir kullanım ömrü hem işlem öncesi yapılan temizlik, polisaj işlemine bağlıdır hemde kullanım şekline bağlıdır. Nem, kir, pas, atıştan sonra temizlenmemiş barut bunlar tabikide gerek meneviş boyanın gerekse krom kaplamanın ömrünü kısaltmaktadır. Verimli bir meneviş boyama kaç kg ile yapılır ? Silah boyama işlemini yaparken güzel bir sonuç almak istiyorsanız minimum 3 kg ile meneviş kurulumu yapmanız tavsiyemizdir. 3 kg meneviş tozu ile 2 adet silah boyama işlemi yapabilirsiniz. Polisaj şartmıdır (Zımpara) ? Evet polisaj işlemi şarttır yüzey ne kadar temiz ise meneviş boya o kadar sağlam tutacaktır. Silahı tamamen sökmek gereklimi ? Silahınız tamamen sökmeniz gerekmektedir silah içinde kalan küçük yaylar eriyebilir haricinde silah üzerinde sökülmemiş olan silah parçalarımım gövdeye yada sürgüye temas eden kısımlarına meneviş işlememiş olabilir. Alüminyum kaplanabilir mi ? Hayır alüminyum kaplanamaz haricinde parçalarımızın yada silahınızın alt gövdesinin alüminyum olduğunu bilmiyor iseniz mıknatıs ile kontrol ediniz. Mıknatısın tutmadığı parçaları kaplamayınız. Silahın namlusu meneviş kaplanır mı ? Evet silah namlusu meneviş kaplanabilir herhangi bir sorun olmayacaktır. Meneviş boyama yaparken parçalar paslı çıktı ? Meneviş boya kazanındaki meneviş tozu bitmiştir yedek tozunuz varsa toz kadarıyla su ilavesi yapıp tekrar kaplama yapabilirsiniz.  Meneviş tozu zararlımıdır ? Elinize vücudunuza temas etmemesi gerekmektedir temas halinde ciltte geçici yanıklara neden olacaktır.  Meneviş tozu ile av tüfeği kaplanabilir mi ? Evet av tüfeği namluları kaplanabilir. Meneviş tozu ile silah, bıçak, demir ve çelik ürünlerinin kaplaması yapılmaktadır.   

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2023-04-01 12:51:58

Silah kaplama atölyesi maliyeti

Silah kaplama 

Silah kaplama atölyesi maliyeti  3486

Silah kaplama atölyesi maliyeti

Değerli okurlarımız bu yazımızda silah kaplama atölyesinin nasıl kurulacağını ve  silah krom kaplama atölyesi kurmak isteyenler için ne kadar masraf edeceğini paylaşmak isteriz. Gerekli MalzemelerKimyasallarMasraflar Gerekli malzemeler (Ekipmanlar) nelerdir ? 1 Minimum 15 volt 500 amper yağlı varyak kontröllü kaplama redresörü.Not : Trifaze ve yağlı daha iyi sonuç verecektir. Havalı yada kuru aynı işi yapar denilse bile siz tavsiyelerimize kulak verin. 2 Kurşun Anot %7 KalaylıNot : Kalıp oluşturup kendinizde dökebilir yada hazır satın alabilirsiniz. 3 Poliüretan kazanNot : Bu işlem için mavi bidon önerimizdir Poliüretan kazandan daha sağlamdır sadece görsel olarak iyi bir görüntü oluşturmamaktadır.  4 Isıtıcı Birçok firma titanyum ısıtıcı kullanmanızı söylemektedir fakat marketlerde, züccaciye'ler de satılan basit ısıtıcılarda bu işlemi yapmaktadır sadece haftada 1 yada 2 tane değiştirmeniz gerekecektir fakat titanyum ısıtıcıya yapacağınız masraftan daha az olacaktır. Ekstra olarak kurşun ısıtıcı da kullanabilirsiniz fakat fazla masrafa gerek yok. Kimyasallar :1 Chromic (Kromik asit) Elementis önerimizdir. (25 kg)2 Sert krom katalizör (Yurt dışı menşeli önerimizdir) (kg olarak satılmaktadır.) Yukarıda yazmış olduğumuz malzemeler ile sert krom kaplama işlemini yapabilirsiniz dikkat etmeniz gereken husus kullandığınız krom katalizörün sert olmasıdır. Dekoratif olanlar bu amaçla kullanılamaz. Bilgi : Beyaz krom kaplama sadece ısıtılarak yapılmaktadır. Maliyet : 15 Volt 500 amper yağlı trifaze kaplama redresörü 15.000 tl civarındadır. Kurşun anot : kg fiyatı 110 tl dir.  Ortalama 50 kg kadar kullanmanız gerekebilir. Poliüretan kazan : Sektörde her firmaya göre fiyat değişebilir bunun yerine mavi bidon kullanmanız tavsiyemizdir. Masrafa gerek yok. Isıtıcı : Bakkal'dan, marketten temin edebilirsiniz. 20 tl. Chromic (Kromik asit) Elementis 25 kg. Güncel kura göre 3.500 tl. 60 lt kurulum için yeterlidir. Sert krom katalizör :  Güncel kura göre kg fiyatı 200 tl dir. 10 kg alıp elinizde biraz yedek kalması iyi olacaktır. Toplam Maliyet Ortalama :  Kaplama Redresörü : 15.000 tl.Kurşun Anot : 5.500 tl.Kromik Asit : 3500 tl.Sert krom katalizör 2000 tl.Toplam : 26.000 tl. 60 lt Silah Beyaz Krom Kaplamayı kurabilirsiniz. Şimdi gelelim ek maliyetlere :Bakır bara kullanacağınız ölçüye bağlı olarak ortalama 500 ila 750 tl arasında tutacaktır. Kaynak Makinesi kablosu : Kaplama Makinesi (Redresör'den) kazana kadar ulaşan kablodur ortalama 3 metre kullanmanız gerekmektedir. Yaklaşık 500 tl tutacaktır. Isıtıcı : 20 tl her yerde bulunabilinir. Haftada bir kaç adet değiştirmeniz gerekmektedir. Genel Toplam : 27.270 tl Rakamı yuvarlayıp nakliye, ambar, kargo vs gibi küçük giderlerle  Beyaz krom kaplama yapabilmeniz için Toplam Maliyet 30.000 Tl dir. Peki ya sonrası !Sonrasında siyah krom kaplama yapmak istediğiniz zaman almanız gerekenler sadece kimyasal, kurşun anot, bakır bara, ve bağlantı kabloları'dır.  Velhasıl bugün silah krom kaplama atölyesi kurulumunda kullanılacak ekipmanları, malzemeleri ve bunların fiyatlarını sizlerle paylaştık. Bir daha ki yazımız da görüşmek üzere  ©SilahDoktoru  

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2023-01-19 21:33:21

Silah arızaları

Silah Tamir 

Silah arızaları  3567

Silah arızaları

Değerli ziyaretçilerimiz sizlerden gelen maillere istinaden bazı soruların cevapları aşağıdaki gibidir verilen cevaplar her silah modeli için geçerli değildir. Silah Arızaları ;  Horoz kendiliğinden düşüyor 1 - Horozun altında bulunan yayın kısa olması 2 - Horoz tutma mandalının horoza temas eden kısmın aşınması yada tam tersi horozun tutma mandalına gelen kısmın aşınması 3 - Silah kabzasının horoz düşürme mandalına temas etmesi (Sıkıştırması) Bunlardan dolayı atış esnasında silah yeniden kendini kurmayabilir. Şarjör yarıda takılı kalıyor Şarjörün yarıda takılı kalmasının sebebi fazla sıkılan kabza vidalarıdır. Sürgü geriye doğru tam gelmiyor ; Kullanılan icra yayının normalinden uzun olması ve orjinal olmamasıdır. Horoz arkadan bakınca yan duruyor Horoz piminin ince olmasından kaynaklanmaktadır. Ateş edince mermi patlatmıyor horoz öne doğru tam yerine oturmuyor ise silah iğnesinin sürgünün arkada kalan kısmının uzun olmasından kaynaklanmaktadır. Silahın sürgüsü gövdeden biraz önde duruyor ; Bazı silah modellerinde bu durum yaşanmaktadır namlunun altındaki kanallardan biri aşınmış veya kırılmış olabilir haricinden bu gövdede namlunun oturduğu kısımda olmuş olabilir. Tetik atış esnasında boşa düşüyor Tetik kolu yerine oturmamış veya tetik yayı ters takılmış olabilir. Silahınızın tetik kolunun orjinal olduğuna emin olunuz. Şarjör yerine tam oturmuyor Silahınızdaki şarjör orjinal değildir. Arttırıcı takılmış ise şarjörün tam yerine oturmaması normal bir durumdur. Şarjöre tam kapasite ile mermi doldurulmuyor Şarjör yayınız arızalıdır. Şarjör yerine orjinal şarjör yayı bulup kendiniz değiştirebilirsiniz. Silahınız da daima orjinal silah parçaları kullanmanız halinde herhangi bir problem yaşamazsınız. Diğer yazımız : https://silahdoktoru.com/genel-silah-arizalari   

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2023-04-01 12:18:48

Krom kaplama malzemeleri

Genel 

Krom kaplama malzemeleri  3548

Krom kaplama malzemeleri

Krom Kaplama Malzemeleri Nelerdir ! Silah krom kaplama malzemeleri nelerdir bu yazımızda sizler için sıraladık. (Bu kaplamanın adı sert krom kaplamadır. Dekoratif krom Kaplama ile silah kaplanmaz.) Öncelikle krom kaplama malzemeleri nelerdir ? Bir silah'a krom kaplama yapmak için nelere ihtiyacımız vardır ! Kaplama Redresörü Kaplama redresörü : 15 Volt 1000 Amper trifaz yağlı redresör kullanmanız tavsiyemizdir. Polipropilen Kaplama Kazanı Kaplama Kazanı : Polipropilen veya ( Alternatif Mavi bidon) Et kalınlığı iri olan mavi bidonları kaplama kazanı olarak kullanılabilirsiniz. Elementis Kromik Asit Kromik Asit : (Genelde 25 Kg olarak birçok kimyasal ürün satan firmalarda Satılır). Kaplama kazanının toplam lt'sine göre satın alabilirsiniz. Önerdiğimiz marka elementis kromik asit. Kurşun Anot %7 Kalaylı Kurşun Anot : Bu anotu kendinizde yapabilir veyahut hazır alabilirsiniz, %7 kalaylı olması gerekmektedir. İhtiyaca göre sayıyı arttırabilirsiniz. önerimiz minimum 4 adet kurşun anot kullanmanızdır. Baryum Karbonat : Sert Krom kaplama kazanında olan kaplama suyu bozulduğunda dengeyi eşitlemek için kullanmanız gerekebilir. kazan içerisindeki sülfirik asiti öldürür. Krom Gaz kesici : kaplama esnasında banyonuzda sarımsı renkte bir gaz çıkmaktadır bu gaz kesici ile onu azaltabilirsiniz. Gaz kesicinin hem toz hemde sıvı hali bulunmaktadır. Sert Krom Katalizör : Kimyasal Ürün aldığınız firmalardan temin edebilirsiniz. Toz ve sıvı hali bulunmaktadır. Toz olanı önerimizdir. Bakır Bara : Et kalınlığının minimum 1 cm olması gerekmektedir. kurşun anotlar çift taraflı bu bakır baralara monte edilir ve Kaplama redresöründen akımın + kutpu kurşun anıtların olduğu bakır barata verilir diğeri (-) kutpu orta alanda bulunan kaplanacak malzemenin asılı olduğu bakır baraya verilir. Sülfirik Asit : krom katalizörün içerisinde mevcuttur ilk kurulumda gerekmeyebilir ileriki aşamalarda ek ilave olarak eklemeniz gerebilir. bir köşede olması daima iyidir. Kostik : krom ters akım ve yağ alma banyolarını kostik ile kurabilirsiniz. Termometre : Dijital termometrede olabilir civalı termometrede olabilir.Krom kaplama suyunun derecesini ölçmek için kullanılacak, ısıya dayanıklı olması gerekmektedir. Isıtıcı : Çelik yada Titanyum ısıtıcı kullanabilirsiniz. Çelik ısıtıcı haftada bir kaç tane almanız gerekebilir fakat titanyum ısıtıcı ömürlüktür haliyle çeliğe karşı fiyat farkı fazla olmaktadır. Yazımızda paylaştığımız ürünler ile sert krom kaplama yapabilirsiniz. sert krom kaplama ile silah, araba parçaları, bazı savunma amaçlı parçalar, medikal ürün parçalarının kaplamasını yapabilirsiniz. Bir diğer yazımızda görüşmek üzere. Selametle  

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2022-06-02 17:01:33

  Silah boyası   Meneviş tozu  Silah doktoru  Silah Parçası