Kategori : Genel

Okunma    5736

Metal üzerine yazı yazma

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2022-04-20 15:45:43

Metal üzerine yazı yazma

bıçaķ üzerine logo yapmak

demir üzerine yazı yazmak

asit indirme

çelik üzerine yazı nasıl yazılır

demir üzerine yazı nasıl yazılır

silah üzerine logo yapımı

silah yazılarını yenileme

silah yazısı

çeliğe yazı yazmak

demire yazı yazmak

metal üzerine yazı yazma

metale yazı yazma

metaz yüzeye yazı yazma

Demir ve Çelik üzerine Yazı nasıl yazılır.

 

Bıçak, Tüfek, Silah, Demir ve Çelik ürünleri üzerine yazı yazmak.

Önemli Uyarı (Maske, Eldiven, Gözlük Kullanmadan kesinlikle bu işlemi yapmayınız) bu işlemin tüm sorumluluğu uygulayan kişi, kişilere aittir web sitemizde sadece bilgi amaçlı paylaşılmıştır.


Gerekli Malzemeler:

1 Adet positif 20 sprey
1 Adet 100ml. Nitrik asit (Kezzap)
1 Adet Asetatı kağıt
1 Adet Lamba
1 Adet Kapaklı Kapalı kutu (Ahşap, Mdf, Karton,Plastik) 

Bilgisayar üzerinden yazacağınız yazıyı uygulayacağınız malzemenin üzerine gelecek şekilde ölçü birimine göre ayarlayın ve asetatlı kağıda yazdırdın. 

 

 


polisaj için gerekenler

Genel 

polisaj için gerekenler  4054

polisaj için gerekenler

Evde Silah Boyama Değerli okurlarımız evde silah boyama öncesi polisaj işlemi için gerekenler neledir ? Hangi malzemeler kullanılır ? Polisaj Malzemeleri 1 Zımpara (Matkap Uclu)2 Parlatma Keçesi (Matkap Uclu) Zımparayı matkaba takıp silah üzerinde varsa karıncalanmaları alın. zımparayı fazla tutmanıza gerek yoktur. Silah üzerinde önceki boya duruyor ise zımpara ile eski boyayı'da sökebilirsiniz. Zımpara işlemi bittikten sonra parlatma keçesini matkaba takınız. Matkap çalışırken parlatma macununu dönen matkap ucunda olan keçeye biraz sürün parlama işlemini fark edeceksiniz.  Polisaj Malzemeleri3 Parlatma Macunu (Mavi)4 Parlatma Fırçası Yukarıda işlemler bittikten sonra parlatma fırçasını matkaba takıp tekrardan matkap çalışırken biraz macun parlatma fırçasına sürünüz sonrasında silahınız'da keçe ile parlattığınız yerlere parlatma fırçasını'da tutunuz elde etmek istediğiniz parlamayı aldıktan sonra silahınızı benzin ile yıkayınız. Benzin ile yıkarken bulaşık süngeri'nin yumuşak yüzeyini kullanınız. Benzin silah üzerinde bulunan polisaj işleminden sonra kalan yağ ve kiri almaktadır.  Polisaj İşlemi Bitmiş Silah silah polisaj işlemi bittikten sonra üstteki gibi parlaması gerekmektedir.  Şimdi Silahınız kaplamaya hazırdır.Hayırlı Olsun… Not : Silah boyama işlemi için verilen bilgiler doğru bir şekilde yapılırsa kaliteli bir silah boyasına sahip olacaksınız. ©SilahDoktoru   

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2022-12-11 22:49:54

Meneviş Hakkında

Genel 

Meneviş Hakkında  2391

Meneviş Hakkında

Meneviş boyama hakkında yanlış bilinenler! Meneviş Tozu :Meneviş Tozu bir defalık kullanım değildir Meneviş kaplama yapımından sonra eksilen toz boyama kazanına ilave yapılarak tekrardan kullanılır. Meneviş ısı derecesi:Meneviş işlemi 135° ila 145° Derece Arasında yapılmalıdır. Meneviş boya süresi :Meneviş boyama minimum 20 dk Maksimum 35 dk zaman aralığında yapılmalıdır. Neler Kaplanır :Meneviş ile sadece demir ve çelik ürünleri kaplanabilmektedir. Alüminyum malzemelere meneviş boya uygulaması yapılamaz. Meneviş boya kazanı :Meneviş boyamayı kazanı çelik tabanlı bir tencere içerisinde yapabilirsiniz. Yada kendinize özel bir kazan yaptırabilirsiniz. Meneviş Boya Öncesi :Meneviş boyama işleminden önce kaplama yapacağınız parçaların temizlenmiş ve yağdan arındırılmış olmasına dikkat ediniz şayet kirli ve paslı parçaları temizlemeden boyama işlemini yapmak isterseniz kazan içerisinde bulunan tozun bozulmasına neden olur. Yağlama:Meneviş boyama işlemi bittikten sonra parçalarınızı daldırma yağ banyosuna bırakıp 15 dk bekletiniz.  Duruluma:Yağda beklermiş olduğunuz parçaları çıkarıp bulaşık deterjanı ve süngeri ile yıkayınız. Meneviş Parlatma:Meneviş kaplamada parlatma yapılmış ise boyama öncesi son durulamadan önce parçalarınızı bir miktar benzin ile yıkayıp kaplama işlemini öyle yapınız. Tüm işlemler bittikten sonra hareketli parçalarınızı hafif yağlı tutunuz. 

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2022-09-11 09:31:21

Krom kaplama malzemeleri

Genel 

Krom kaplama malzemeleri  3548

Krom kaplama malzemeleri

Krom Kaplama Malzemeleri Nelerdir ! Silah krom kaplama malzemeleri nelerdir bu yazımızda sizler için sıraladık. (Bu kaplamanın adı sert krom kaplamadır. Dekoratif krom Kaplama ile silah kaplanmaz.) Öncelikle krom kaplama malzemeleri nelerdir ? Bir silah'a krom kaplama yapmak için nelere ihtiyacımız vardır ! Kaplama Redresörü Kaplama redresörü : 15 Volt 1000 Amper trifaz yağlı redresör kullanmanız tavsiyemizdir. Polipropilen Kaplama Kazanı Kaplama Kazanı : Polipropilen veya ( Alternatif Mavi bidon) Et kalınlığı iri olan mavi bidonları kaplama kazanı olarak kullanılabilirsiniz. Elementis Kromik Asit Kromik Asit : (Genelde 25 Kg olarak birçok kimyasal ürün satan firmalarda Satılır). Kaplama kazanının toplam lt'sine göre satın alabilirsiniz. Önerdiğimiz marka elementis kromik asit. Kurşun Anot %7 Kalaylı Kurşun Anot : Bu anotu kendinizde yapabilir veyahut hazır alabilirsiniz, %7 kalaylı olması gerekmektedir. İhtiyaca göre sayıyı arttırabilirsiniz. önerimiz minimum 4 adet kurşun anot kullanmanızdır. Baryum Karbonat : Sert Krom kaplama kazanında olan kaplama suyu bozulduğunda dengeyi eşitlemek için kullanmanız gerekebilir. kazan içerisindeki sülfirik asiti öldürür. Krom Gaz kesici : kaplama esnasında banyonuzda sarımsı renkte bir gaz çıkmaktadır bu gaz kesici ile onu azaltabilirsiniz. Gaz kesicinin hem toz hemde sıvı hali bulunmaktadır. Sert Krom Katalizör : Kimyasal Ürün aldığınız firmalardan temin edebilirsiniz. Toz ve sıvı hali bulunmaktadır. Toz olanı önerimizdir. Bakır Bara : Et kalınlığının minimum 1 cm olması gerekmektedir. kurşun anotlar çift taraflı bu bakır baralara monte edilir ve Kaplama redresöründen akımın + kutpu kurşun anıtların olduğu bakır barata verilir diğeri (-) kutpu orta alanda bulunan kaplanacak malzemenin asılı olduğu bakır baraya verilir. Sülfirik Asit : krom katalizörün içerisinde mevcuttur ilk kurulumda gerekmeyebilir ileriki aşamalarda ek ilave olarak eklemeniz gerebilir. bir köşede olması daima iyidir. Kostik : krom ters akım ve yağ alma banyolarını kostik ile kurabilirsiniz. Termometre : Dijital termometrede olabilir civalı termometrede olabilir.Krom kaplama suyunun derecesini ölçmek için kullanılacak, ısıya dayanıklı olması gerekmektedir. Isıtıcı : Çelik yada Titanyum ısıtıcı kullanabilirsiniz. Çelik ısıtıcı haftada bir kaç tane almanız gerekebilir fakat titanyum ısıtıcı ömürlüktür haliyle çeliğe karşı fiyat farkı fazla olmaktadır. Yazımızda paylaştığımız ürünler ile sert krom kaplama yapabilirsiniz. sert krom kaplama ile silah, araba parçaları, bazı savunma amaçlı parçalar, medikal ürün parçalarının kaplamasını yapabilirsiniz. Bir diğer yazımızda görüşmek üzere. Selametle  

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2022-06-02 17:01:33

Metal üzerine yazı yazma

Genel 

Metal üzerine yazı yazma  5736

Metal üzerine yazı yazma

Demir ve Çelik üzerine Yazı nasıl yazılır. Bıçak, Tüfek, Silah, Demir ve Çelik ürünleri üzerine yazı yazmak.Önemli Uyarı (Maske, Eldiven, Gözlük Kullanmadan kesinlikle bu işlemi yapmayınız) bu işlemin tüm sorumluluğu uygulayan kişi, kişilere aittir web sitemizde sadece bilgi amaçlı paylaşılmıştır.Gerekli Malzemeler:1 Adet positif 20 sprey1 Adet 100ml. Nitrik asit (Kezzap)1 Adet Asetatı kağıt1 Adet Lamba1 Adet Kapaklı Kapalı kutu (Ahşap, Mdf, Karton,Plastik) Bilgisayar üzerinden yazacağınız yazıyı uygulayacağınız malzemenin üzerine gelecek şekilde ölçü birimine göre ayarlayın ve asetatlı kağıda yazdırdın.  - Sadece yazının yazılacağı alanUygulama yapacağınız demir, çelik ürününü iyice temizleyip yağdan arındırın. - Aseton ile yağ alma işlemini yapabilirsiniz.Positif 20 spreyi yazıyı yazacağınız alana sıkın.Asetatlı kağıdı spreyi sıktığınız yer yani yazının geleceği kısmın üzerine yapıştırıp kenarlarını bant ile kapatıp sabitleştirmesini yapın. - Asetatın altında boşluk kalmamasına dikkat edin.Enjektöre niktrik asit (kezzap) bir miktar çekin. - Çok az yeterli olacaktır.Asetatı kağıt üzerinde yazıcıdan çıktı aldığınız yazı,şekil,logo olan kısmın üzerine enjektöre çektiğiniz asitten hafifçe üzerine sıkın (Dikkat edin fazla sıkmayın) ve bu işlemleri yaparken kesinlikle ama kesinlikle eldiven, maske ve gözlük kullanın.Ardından daha önce hazırladığınız kutu içerisindeki lambayı açın ve malzemeyi ışığa 3cm yakınlıkta bırakıp kutunun ağzını kapatın. 10 dk bekleyip çıkarıp malzeme yüzeyini temiz su ile yıkayın. İşlemi doğru yapmanız halinde yazılarınız pürüzsüz bir şekilde çıkacaktır. Hayırlı Olsun...Ana malzemeye uygulama yapmadan önce kullanmadığınız malzemeler üzerinde deneme yapınız. Alüminyum malzemeler üzerinde işlem süresini kısa tutunuz.Bu işlemin sorumluluğu uygulayan kişiye aittir. Nitrik Asit (Kezzap) dönüşü olmayan zararlara neden olabilir. Web sitemizde sadece bilgilendirme amacıyla yazılmıştır. Sorumluluk kabul etmemekteyiz. 

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2022-04-20 15:45:43

  Silah boyası   Meneviş tozu  Silah doktoru  Silah Parçası