Kategori : Silah kaplama

Okunma    5145

Silah Kaplama Çeşitleri

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2022-08-13 04:24:09

Silah Kaplama Çeşitleri

Silah kaplama

silah krom kaplama

meneviş boyama

Cerakote kaplama

cerakote silah kaplama

nikel kaplama

nikel silah kaplama

akımsız nikel kaplama

lak boya

lak silah boyası

duracoat kaplama

duracoat silah kaplama

Titanyum kaplama

titanyum silah kaplama

Altın kaplama

Altın kaplama silah

silah kaplama çeşitleri

Silah Kaplama,

Silah Krom Kaplama,

 

Silah Kaplama Çeşitleri,

Silah Kaplama Çeşitleri Nelerdir ?


1 Meneviş Boyama

Meneviş Boyama Nedir ?

Meneviş Boyama Çok Eskiye Dayalı Bir Silah Boyası Olup Sadece Siyah Renk Seçeneği Mevcuttur.

Meneviş Boya Uygulaması Basit Olup Evdeki İmkanlarla Yapılabilinir.

2 Silah Krom Kaplama

Silah Krom Kaplama Nedir ?

Krom Kaplama Silah Siyah ve Beyaz Seçeneği Mevcuttur.

Gelişmiş Silah Tamir Atölyelerinde Kullanılır.

3 Cerakote Kaplama

Cerakote Silah Kaplama Nedir ?

Cerakote Silah Kaplama Birçok Renk Seçeneği Olan ve Polimer Gövdelere Dahi Uygulanabilen Bir Silah Kaplama Çeşitidir.

Birçok Silah Kaplama Çeşidine Göre Uygulaması Kolay Bir Silah Kaplama Çeşididir.

4 Nikel Kaplama

Nikel Silah Kaplama Nedir ?

Nikel silah kaplama sadece beyaz bir silah kaplama çeşididir.

Gelişmiş Silah Tamir Atölyelerinde Kullanılan ve Bazı Ustaların Krom Altı Olarak Kullandığı Bir Kaplamadır.

5 Akımsız Nikel Kaplama

Akımsız Nikel Kaplama Nedir ?

Akımsız Nikel Kaplama Pek Fazla Tercih Edilmesede Silah Kaplamada Kullanılmaktadır.  Renk Tonu Kumlama Kumunun Özelliğine Göre Değişmektedir. Hafif Sarımsı Bir Renge Sahiptir.

Renk Seçeneğinden Dolayı Pek Fazla Tercih Edilmesede Savunma Sanayide, Ototmotiv Sektöründe Aktif Olarak Kullanılmaktadır.

6 Lak Boya

Lak Silah Boya Nedir ?

Siyah Renkte Olan Bir Silah Kaplama Çeşididir. Uygulaması Cerakote Kaplama İle Hemen Hemen Aynıdır.

Kısa Ömrü Olması Nedeniyle Lak Silah Boyama Pek Fazla Tercih Edilmemektedir.

7 Duracoat Kaplama

Duracoat Silah Kaplama Nedir ?

Sprey Olarak Uygulanan Bu Silah Boyası Cerakote Silah  Kaplama ve Lak Boya İle Aynı Şekilde Yapılmaktadır.

8 Titanyum Silah Kaplama

Titanyum Silah Kaplama Nedir ?

Birçok Renk Seçeneği Olan Sadece Profesyonel Atölyelerin Yaptığı bir Silah Kaplama Çeşididir. Piyasadaki Normal Kaplamalara Göre Daha iyi Bir Silah Kaplama Çeşididir. Fiyat Olarak Diğer Kaplamalardan Pahalıdır.

9 Altın kaplama

 

Altın Kaplama Silah Nedir ?

 

Silah Tamir Atölyelerinde Pek Fazla Bulunmasana Kurumsal Birçok Atölyede Bulunmaktadır. Uygulaması Kolay bir Silah Kaplama Çeşididir. Nikel üstü altın kaplama silah yapılmaktadır. Silah Severlerin bir çoğu silahın tamamını değilde silah parçalarını altın kaplatmaktadır. Özellikle Mat siyah ve parçaları altın kaplama olan silahlar daha şık olmaktadırlar.

 

Bir Sonraki Yazımızda Görüşmek Üzere Selametle


 

Silah Nasıl Boyanır

Genel 

Silah Nasıl Boyanır  3243

Silah Nasıl Boyanır

Değerli okurlarımız bu yazımızda silah nasıl boyanır, Silah boyası nasıl temizlenir anlatmaya çalışacağız. Silah üzerinde öncelikle krom kaplama değil boya olduğunu farzedelim. Not : Silah Üzerinde krom kaplama var ise bu işlem ile sökülemez. Silah Temizliği İçin Gerekli Malzemeler; 220 Kum ZımparaPolisaj MotoruKumlama Kabini 1 Polisaj motoruna 220 Kum Zımpara takınız ardından silahınızı polisaja tutarak üzerindeki eski boyayı kaldırınız bu işlem için polisaj motorunuz yok ise 220 Kum şerit zımpara ile de yapabilirsiniz. bunun için extra olarak bir mengene'ye ihtiyaç duyacaksınız. 2 Kumlama Yapınız.Mümkünse Cam Küre Kumlama Kumu Kullanınız. 3 Elinizde Kumalama Ekipmanları yok ise Silah yüzeyinin pütürsüz olmasına dikkat ediniz. Silah Nasıl Boyanır ? Silah Boyama İçin Gerekli Malzemeler; Meneviş Tozu minimum 3 Kg, 1 Kg Yedek Çelik Tabanlı Tencere Civalı Termometre  Daldırma Yağ Banyosu 2 Lt. Sprey Yağ Kullanmayınız.Dikiş Makinası Yağı Daha sağlıklı olacaktır. Silah boyama işlemi günümüzde basitleştirilmiş olsa dahi bu işin asıl boyası Meneviş Silah Boyası'dır. Anlatım Meneviş Silah Boyası Üzerinden Yapılacaktır. Çelik bir tencere içerisine 2 Kg Meneviş Tozu Bırakınız 2.10 Ml Su Ekleyiniz Tencereye dokunduğunuzda sıcaklık hissedeceksiniz bu sizi korkutmasın. Meneviş Tozu su ile birleştiğinde tepkimeye girip ısınma yapacaktır. Ocağın üzerine tencerenizi bırakıp tüpü kısık ateşle açınız.  Önemli Not : İlk kaynamada taşma olacaktır bu sizi korkutmasın her ilk kurulumda olmaktadır. mümkünse kullanılmayan bir alanda yapınız. Meneviş Isı Derecesi Meneviş kaç derecede yapılır ? Meneviş 135° ila 145° Derece arasında yapılmaktadır. bu işlem için sizlere bir adet civalı termometre gerekmektedir.  Silahınızı kaynayan meneviş suyuna daldırınız. Silahın tencere ile temas etmemesine dikkat ediniz. Meneviş boyama işleminde bekleme süresi: Kaliteli, sağlıklı bir silah boyama istiyor iseniz minimum 20 dk. Maxsimum 30 dk arasında silahınızı meneviş kazanında tutunuz. süre her ne kadar kısalırsa renk o kadar açık çıkmaktadır bu sebeble 20 dk dan aşağı bir sürede kaplama yapmayınız. Kaplama süreniz bittikten sonra daldırma yağ banyosuna silahınızı daldırıp 10 - 15 dk arası silahınızı yağ içinde beklettikten sonra çıkarıp deterjan ile yıkayınız. bu işlemden sonra silahınızın yağlanması gereken yerlerini yağlayıp toplama işlemini yapınız. Silah boyama işleminiz yapılmıştır  Hayırlı Olsun…. Gerekli Malzemeler İçin : https://menevis.silahdoktoru.com Silah Boyama - Silah Kaplama -  Meneviş Tozu

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2022-08-04 19:11:03

Meneviş boya

Genel 

Meneviş boya  1609

Meneviş boya

Meneviş boya nasıl yapılır ? Meneviş boyama çelik tabanlı bir tencere içerisine 3 lt su 3 kg Meneviş tozu koyulup meneviş tozu içerisinde eriyene kadar karıştırılıp, silah parçalarını daldırma yöntemiyle içinde daldırıp, minimum 8 dk maksimum 20 dakika - 135 derecede kaynayan suyun içerisinde bırakarak yapabilirsiniz. Kaplama işlemi bittikten sonra önce ılık suda 1 dakika çalkalayıp bekletilip ardından soğuk suda 1 dakika çalkalayıp bekletilip ardından yağ dolu bir kap içerisine bırakıp 15-20 dakika yağ dolu bir kap içerisinde kalması gerekmektedir. Yağlama işlemi son işlemdir. Çelik tabanlı bir tencere yada minimum 2 mm sac dan yapılmış bir kazan olması gerekmektedir. Yağın bir önemi yoktur temiz ve ince bir yağ olması gerekmektedir. Yağdan çıkarılan silah ve silah parçalarını çizmeyecek bir şekilde kurutunuz. Kaplama yapmadan önce silah ve silah parçalarınıza Polisaj (Yani zımpara) yapınız. Zımpara yaptıktan sonra silah ve silah parçalarınızı önce benzinle yıkayıp ardından su ile duruladıktan sonra meneviş boyama işlemine geçiniz. Silah ve silah parçalarınız ne kadar uzun süre kazan içerisinde kalırsa o kadar fazla kararma olacaktır. Önerimiz Maksimum 20 dk Minimum 8-9 dakikadır. Meneviş boya alüminyumu eritmektedir. Kesinlikle hem silah hemde silah parçalarınız ve kullanacağınız kazanın alüminyum olmaması gerekmektedir. Şüphe duyduğunuz silah ve silah parçalarınızı mıknatıs ile kontrol edebilirsiniz. Detaylar için Tıklayıp videoyu izleyiniz.

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2024-06-19 22:00:16

Silah krom kaplamadan önce nikel kaplanır mı

Silah kaplama 

Silah krom kaplamadan önce nikel kaplanır mı  1651

Silah krom kaplamadan önce nikel kaplanır mı

Silah krom kaplamadan önce nikel kaplanır mı ? Değerli okurlarımız krom kaplama işleminden önce silaha nikel kaplanır mı sorusuna yanıt vermeye çalışalım   Silaha önce nikel sonra krom kaplama yapılabilir. nikel silah kaplama işlemi aynı silah krom kaplama yazılarımızda anlattığımız gibidir, tek farklı krom kaplama yerine nikel kaplamadır (Tüm işlemler aynıdır) nikel kaplanan silahın işlemini bittikten sonra nikel kazanından çıkarılan silah yağdan arındırılıp durulandırıldıktan sonra krom kaplama kazanına atılıp çok kısa bir sürede krom kaplanmaktadır bu işlemin yapılma sebebi krom kazanında oluşacak hataların önüne geçmektir  Örnek verecek olursak, silah krom kazanına asıldı ve uç kısımlarında yanmalar oldu (Kancalama yapılmaz ise yanmalar olacaktır) ters akım ile üzerindeki krom kaplama kısa sürede sökülüp tekrardan silah krom kaplama kazanına atılmaktadır fakat silahın altında nikel kaplama olmazsa tüm işlemler boşa çıkıp tekrardan başa dönmek zorunda kalınacaktır. Yani en başa dönüp bir daha aynı işlemleri yapmamak için öncesinde silaha nikel kaplama yapılmaktadır. Önerimiz : Silah'a direk sert krom kaplama yapılmasıdır. Öncesinde nikel kaplanan silahın renk tonu ile sert krom yapılan silahların, gerek renk tonunda gerekse sağlamlığında bariz bir şekilde farklar görünmektedir.  

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2023-08-31 11:51:52

Metal üzerine yazı yazma

Genel 

Metal üzerine yazı yazma  5641

Metal üzerine yazı yazma

Demir ve Çelik üzerine Yazı nasıl yazılır. Bıçak, Tüfek, Silah, Demir ve Çelik ürünleri üzerine yazı yazmak.Önemli Uyarı (Maske, Eldiven, Gözlük Kullanmadan kesinlikle bu işlemi yapmayınız) bu işlemin tüm sorumluluğu uygulayan kişi, kişilere aittir web sitemizde sadece bilgi amaçlı paylaşılmıştır.Gerekli Malzemeler:1 Adet positif 20 sprey1 Adet 100ml. Nitrik asit (Kezzap)1 Adet Asetatı kağıt1 Adet Lamba1 Adet Kapaklı Kapalı kutu (Ahşap, Mdf, Karton,Plastik) Bilgisayar üzerinden yazacağınız yazıyı uygulayacağınız malzemenin üzerine gelecek şekilde ölçü birimine göre ayarlayın ve asetatlı kağıda yazdırdın.  - Sadece yazının yazılacağı alanUygulama yapacağınız demir, çelik ürününü iyice temizleyip yağdan arındırın. - Aseton ile yağ alma işlemini yapabilirsiniz.Positif 20 spreyi yazıyı yazacağınız alana sıkın.Asetatlı kağıdı spreyi sıktığınız yer yani yazının geleceği kısmın üzerine yapıştırıp kenarlarını bant ile kapatıp sabitleştirmesini yapın. - Asetatın altında boşluk kalmamasına dikkat edin.Enjektöre niktrik asit (kezzap) bir miktar çekin. - Çok az yeterli olacaktır.Asetatı kağıt üzerinde yazıcıdan çıktı aldığınız yazı,şekil,logo olan kısmın üzerine enjektöre çektiğiniz asitten hafifçe üzerine sıkın (Dikkat edin fazla sıkmayın) ve bu işlemleri yaparken kesinlikle ama kesinlikle eldiven, maske ve gözlük kullanın.Ardından daha önce hazırladığınız kutu içerisindeki lambayı açın ve malzemeyi ışığa 3cm yakınlıkta bırakıp kutunun ağzını kapatın. 10 dk bekleyip çıkarıp malzeme yüzeyini temiz su ile yıkayın. İşlemi doğru yapmanız halinde yazılarınız pürüzsüz bir şekilde çıkacaktır. Hayırlı Olsun...Ana malzemeye uygulama yapmadan önce kullanmadığınız malzemeler üzerinde deneme yapınız. Alüminyum malzemeler üzerinde işlem süresini kısa tutunuz.Bu işlemin sorumluluğu uygulayan kişiye aittir. Nitrik Asit (Kezzap) dönüşü olmayan zararlara neden olabilir. Web sitemizde sadece bilgilendirme amacıyla yazılmıştır. Sorumluluk kabul etmemekteyiz. 

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2022-04-20 15:45:43

  Silah boyası   Meneviş tozu  Silah doktoru  Silah Parçası